Dak en Zinkwerk

dak en zinkwerk

Bij het dakdekken kiezen wij samen met u de meest effectieve en efficiƫnte oplossingen. Wij werken met hoogwaardige en duurzame dakbedekkingsmaterialen. Het plegen van onderhoud is van groot belang voor uw dak. Blad verwijderen van daken en uit goten, en het repareren van beschadigingen zijn enkele werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren.

 

De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn het geheel/gedeeltelijk vervangen in

bitumen of EPDM:

  • Het opnieuw aanbrengen van een toplaag, eventueel isoleren
  • Rand afwerking in zinken deklijsten
  • Lekkages herstellen
  • Aanbrengen of vervangen van hemelwaterafvoer

 

Dakwerk

Op platte en licht hellende daken wordt meestal of bitumineuze dakbedekking toegepast of EPDM. Het voordeel van dit materiaal is dat het zeer duurzaam is en in verschillende varianten te verkrijgen is. Dakbedekking kan mechanisch bevestigd worden of losliggend. Dit kan met en zonder leislag verwerkt worden. De levensduur varieert van 10 tot 30 jaar, afhankelijk van het gekozen materiaal, dakconstructie en het onderhoud. Een isolatielaag in een dakbedekkingsconstructie beperkt het warmteverlies van de woning of gebouw, ook houdt het de warmtedoorgang van zonlicht tegen.

 

EPDM

EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber die wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer

 

Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, zoals UV, Ozon en grote temperatuurschommelingen, en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinkwerk

Zink is een zeer duurzaam materiaal met een bijzonder lange levensduur. Dat bewijzen de vele oude gebouwen waarvan de daken na soms meer dan 100 jaar nog steeds in een zeer goede staat verkeren. Zinken daken zijn dus niet nieuw voor deze tijd. Ze bestaan al jaren. De hedendaagse trend om een zeer strak uiterlijk te creƫren, heeft de zinken dakbewerking sterk opgewaardeerd. Zink komt in allerlei verschillende bouwstijlen goed tot zijn recht.

Zink kan op verschillende manieren bevestigd worden als dakbekleding maar ook als gevelbekleding. Zink kan uitgevoerd worden in blank maar ook gepatineerd.