warmtepomp

 

 

Ook voor een warmtepomp kunt u terecht bij Verhees Loodgietersbedrijf B.V.

 

Wat is een warmtepomp?
Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Ze zijn een duurzaam alternatief voor een combiketel op gas. De overheid geeft subsidie op het kopen van een warmtepomp en heeft de belasting op elektriciteit verlaagd. Warmtepompen halen warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Met een soort koelkastmotor wordt deze warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur. Met weinig stroom krijg je veel warmte. En als die stroom van de zon of de wind komt, is je verwarming heel duurzaam. In Nederland (2016) hebben zo’n 150.000 huizen een warmtepomp, en dit aantal groeit.

 

Sommige warmtepompen zijn volledig elektrisch, andere hebben er een hr-ketel op gas bij, die bijspringt voor verwarming op extra koude dagen en voor (extra) warm water. Zo’n hybride warmtepomp is goedkoper en kun je ook combineren met je huidige cv-ketel. Een warmtepompboiler zorgt alleen voor warm water.

 

Warmtepompen zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Wij kunnen u een onderhoudscontract aanbieden waar wij jaarlijks de volgende werkzaamheden zullen verrichten:

 

  • Het controleren van de waterdruk van de bron en de cv-installatie en zo nodig bijvullen (tijdens onderhoud)
  •  Visuele controle van het leidingwerk en de appendages
  •  Controleren van de instellingen van de warmtepomp
  • Controleren van het electrische geedeelte
  • Het controleren van het expansievat en overstortventiel
  • Het verhelpen van storingen binnen 24 (vierentwingtig) uur

 

Stuur een mail naar info@dirkverhees.nl en wij zorgen dat u het contract geheel vrijblijvend thuis gestuurd krijgt.